Praten over geld kan heel moeilijk zijn. Bijvoorbeeld met je partner of met je ouders. Maar juist door erover te praten, kun je afspraken maken en eventuele ruzie voorkomen. Lees onze tips en ontdek hoe andere mensen het gesprek over geld aangaan.
Samenwonen en schulden, hoe zit dat? Bijvoorbeeld als niet jij de schulden hebt, maar je samenwonende partner. Ben jij dan ook aansprakelijk?
Een testament opstellen is geen leuke bezigheid, maar het is wel belangrijk om na te denken over wat jij wilt dat er met jouw nalatenschap gebeurt.
Wil je weten waarom levenstestament belangrijk is en hoe je het moet opstellen? Ontdek de voordelen en tips voor het opstellen van jouw levenstestament.
Steeds meer koppels kiezen ervoor om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Lees de voordelen van samen sparen.
Als je een samengesteld gezin wordt, moet je een hoop financiële dingen regelen en afspreken. Wij zetten alles voor je op een rij.
Ontdek wanneer het belangrijk is om een testament op te stellen en of een testament nodig. Bescherm je nalatenschap en maak een geïnformeerde beslissing.
Jullie hebben de keuze gemaakt om te gaan samenwonen. Dan moeten er best wat zaken geregeld worden. Hoe verdeel je de kosten? We geven je vijf tips.
Suraya wil later niet voor verrassingen komen te staan. Daarom praat ze nu al met haar moeder over geldzaken. Doe je voordeel met haar ervaring.
Het moment dat je ouders er niet meer zijn. Dat onderwerp vermijd je misschien liever. Nalatenschapscoach Suzan vertelt hoe je er tóch over praat.
Shane had een schuld van € 30.000,- bij de Belastingdienst, zijn zorgverzekeraar en vrienden. Zijn openheid hielp hem om uit het dal te klimmen. Hoe pakte hij dat aan?
Waar komt het taboe op praten over geld vandaan? En waarom is het belangrijk dit toch te doen? Financieel psycholoog Anne Abbenes legt uit én geeft tips.
Als single loop je soms tegen financiële uitdagingen aan. Hoe betaal je in je eentje een huis? Vier alleenstaanden delen hun ervaringen en tips.