Bij Nationale-Nederlanden zorgen we dat we met duurzame beleggingen de pensioenen goed regelen. Rendement en duurzaamheid kunnen naast elkaar bestaan. Ook voor een duurzame bedrijfsvoering proberen we bij te dragen aan een groene toekomst.
Op de daken van onze kantoren liggen zonnepanelen. Goed voor het milieu en het bespaart geld. Wist je dat je bij Zonnestroom de SDE++ subsidie voor grootverbruikers voor kunt aanvragen?
Bij de verbouwing aan onze gebouwen hebben we de ambitie dit volledig circulair te doen. Dit betekent dat alle materialen die vrijkomen opnieuw worden gebruikt en dat er gebruik gemaakt wordt van duurzame en hernieuwbare materialen zoals plaatmateriaal uit rijstvlies, koffiedik, gerecycled hout en cellulose afval. In deze video zie je meer. Ben je ook nieuwsgierig? Kijk voor eventuele subsidies op de pagina van RVO.
Ook onze gebruiksartikelen zoals handdoekjes, koffiebekers, kantoorartikelen en bijvoorbeeld papier zijn circulair. We verzamelen gebruikte items in voor hergebruik en gebruiken dit als een nieuwe grondstof.
In de wc’s maken we gebruik van gerecycled wc-papier en SOOP: zeep van ingezamelde koffiedik en sinaasappelschillen.
Waar het kan werken we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Onze werknemers reizen met het OV of met de fiets naar klanten of naar kantoor. Ook krijgen onze medewerkers korting bij de aanschaf van een elektrische fiets via Nationale Fiets Projecten. 2% Van ons werknemersbestand rijdt in een lease auto waarvan 16% in een elektrische auto. Daarnaast hebben wij ons als doel gesteld dat ons wagenpark in Nederland fossielvrij is vanaf 2025.
Thuiswerken wordt goed gefaciliteerd en aangemoedigd. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Zo wordt woon-werkverkeer verminderd.
Het aanbod in onze bedrijfskantines wordt groener: bijvoorbeeld de rundvleeskroket maakt tijdens vegetarische dagen plaats voor de Rotterzwam: een kroket op basis van oesterzwammen uit Rotterdam. Die is trouwens op ons kantoor in Rotterdam, de Delftse Poort, al helemaal ingeburgerd.
We gaan actief de samenwerking aan met duurzame ondernemingen zoals Plastic Whale voor plastic vrije wateren en Too Good To Go tegen voedselverspilling.
We streven ernaar onze ecologische voetafdruk te reduceren door gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen. Verder zoeken we naar groene alternatieven en de rest van onze CO2-uitstoot te compenseren door te investeren in carbon compensatie projecten. Nationale-Nederlanden is hierdoor 100% CO2 neutraal. Wist je dat we onze emissies in 2020 met 43% verminderden ten opzichte van 2019? Verder hebben wij als doelstelling onze uitstoot met tenminste 35% in 2025 en tenminste 70% in 2030 te verminderen ten opzichte van het jaar 2019.